Ouderraad

ROL VAN DE OUDERRAAD

De ouderraad bestaat uit een enthousiaste groep ouders die op vrijwillige basis willen mee praten, denken, plannen, helpen om samen met de directie en het schoolteam mee te werken aan het schoolgebeuren.

Als ouderraad hebben wij zowel een adviserende als een ondersteunende rol. Wij leveren ondersteuning naar verschillende activiteiten op school en input binnen de schoolraad. Wij zorgen onder andere voor de schoolkalender, helpen bij de wafelenbak, ondersteunen de school bij hun jaarlijkse eetfestijn en schoolfeest.

Wij helpen de school eveneens op financieel vlak. We komen tussen in het busvervoer van de leerlingen en financierden het meubilair in de refter, samen met de smartboards.  Ons laatste project waar we heel fier over zijn is de heraanleg van de speelplaats voor de lagere school, met een nieuw multifunctioneel sportterrein en waterdoorlatende zones voorzien van een volledig nieuw speeltoestel.  Ons doel is om de speelplaats nog verder af te werken en te voorzien van groene elementen, een rustig hoekje te creëren en buitenkeukentje te installeren.  Voor de kleuters willen we ook de zandbak nieuw leven inblazen dankzij het voorzien van een schaduwrijke oplossing en nieuw aangepast zeil.

speelplaats door Ouderraad

WERKING VAN DE OUDERRAAD

Onze ouderraad komt ongeveer 6x per jaar samen; de data zijn terug te vinden op de jaar-en  maandkalenders van de school.   Naast deze vergaderingen werken we vooral ad hoc in kleinere werkgroepjes rond bepaalde thema’s zoals:

  • speelplaats
  • schoolfeest
  • verkeersveiligheid
  • schoolkalender
  •  

Iedere ouder kiest onder welke werkgroep hij/zij al dan niet zijn/haar schouders wil zetten.  Ieder doet wat hij graag wil en kan.  Alles mag, niets moet J.

Interesse in onze werking? Kan jij je een aantal uurtjes vrij maken of heb je bepaalde vragen /suggesties? Neem dan zeker contact op via ouderraad.demargriet@gmail.com

Zie je het niet onmiddellijk zitten om zelf deel uit te maken van de ouderraad, geen probleem! 

We zouden je wel graag 2 dingen willen vragen:

1. Sluit je zeker aan op onze Facebook groep “Ouderraad VBS De Margriet”. Op die manier blijf je op de hoogte van de alle schoolse activiteiten en kunnen we snel communiceren als er bv. een bus vroeger/later arriveert dan gepland.
2. Ook jij shopt waarschijnlijk wel eens online … Doe dit dan vanaf nu alsjeblieft met 1 extra klik via www.trooper.be/demargriet, op die manier breng je voor ons extra centjes in het laatje zonder dat jij een cent extra uitgeeft. Hoe werkt dit? https://trooper.be/hoe-troopen

Trooper